Onze werkwijze

Private wealth management

Private wealth management

Wanneer wij met elkaar aan tafel zitten, beginnen we – zoals een goede vermogensbeheerder betaamt – met het in kaart brengen van uw persoonlijke financiële situatie.

Het beheren van vermogen is de kern van onze dienstverlening. Vermogensstructurering is hierbij van groot belang. Wat zijn uw doelstellingen en uitgangspunten? Welke vermogensstructuur past daar het beste bij?

Wanneer u kiest voor de juiste juridische en fiscale structuur, kunt u een aanzienlijke belastingbesparing realiseren, uw anonimiteit behouden en uw privacy beschermen. Beer & Van Stapele heeft uitgebreide expertise van private wealth management en begeleidt u in dit proces. Afhankelijk van uw voorkeuren kunnen wij voor u beleggen in privé of beleggen in een vennootschap. Ook een (familie)stichting, Fonds voor Gemene Rekening (FGR), of Vrijgestelde Beleggingsinstelling (VBI) zijn mogelijkheden om uw doelstellingen te bereiken.

Wanneer u kiest voor private wealth management bij Beer & Van Stapele profiteert u van één van de meest exclusieve vormen van financiële dienstverlening in Nederland. Dit doen wij volgens een vaststaande werkwijze:

Persoonlijk financieel plan

Persoonlijk financieel plan

De financiële boeken worden tot in detail doorgenomen. Heeft u een baan, wat is uw gezinssituatie, heeft u een hypotheek en zo ja met welke hypotheektermijn en welk bedrag. Ook is van belang hoe het staat met uw pensioenopbouw en uw behoefte aan pensioenuitkering. Welk doel heeft u met uw vermogen? Heeft u een lijfrente, bestaande beleggingsportefeuille(s), spaargeld, een (stamrecht) B.V. en alle andere financiële informatie.

De inventarisatie van uw financiële huishouding is essentieel voor het bepalen van een passende beleggingsstrategie. Hierbij spelen ook uw persoonlijke wensen, eisen, risicohouding en beleggingservaring een rol.

Individueel beleggen

Individueel beleggen

Zodra de financiële situatie tot in detail inzichtelijk is, kunnen wij een scenario-analyse uitvoeren en een beleggingsprofiel opstellen. Dit resulteert in uw persoonlijke beleggingsbeleid. In dit beleid wordt ook het risicoprofiel en de rendementsdoelstelling vastgesteld.

De vermogensbeheerder vult op basis van de beleggingsstrategie uw beleggingsportefeuille in. Deze portefeuille bestaat over het algemeen niet uitsluitend uit aandelen of obligaties. Beleggingen in beursgenoteerd vastgoed, converteerbare obligaties of alternatieve beleggingen kunnen voor u ook interessant zijn.

Onafhankelijk vermogensbeheer

Onafhankelijk vermogensbeheer

Vanaf het moment dat uw beleggingsportefeuille is ingevuld, wordt uw vermogen beheerd door uw persoonlijke vermogensbeheerder. Uw vermogensbeheerder heeft een proactieve houding en informeert u regelmatig. Onze professionals houden de ontwikkelingen op de financiële markten, de beurzen en uw beleggingsportefeuille(s) minutieus in de gaten.

Uw vermogensbeheerder zal, uitgaande van het beleggingsbeleid, inspelen op veranderingen. U besteedt het werk niet voor niets uit; u hoeft zich nooit meer zorgen te maken of u wel de juiste beleggingsbeslissing heeft gemaakt. Wij waarborgen de optimale verhouding tussen risico en rendement.

U en uw persoonlijke vermogensbeheerder hebben zo vaak als wenselijk contact met elkaar. Dat kan per mail of telefoon, maar ook bij u thuis of bij ons op kantoor. In deze gesprekken worden de laatste ontwikkelingen doorgenomen. Dat kan zo algemeen of gedetailleerd als u wenst.

e-mail  info@beerstap.nl  -  Dorpsstraat 34, 1182 JE Amstelveen  -  telefoon  020 570 78 08
© Beer & Van Stapele 2024