Tarieven

Beheervergoeding

Beheervergoeding

Onze dienstverlening is maatwerk. Zo kunnen we goed inspelen op uw persoonlijke situatie en voorkeuren. Ook bij onze vergoedingsstructuur is maatwerk mogelijk. U heeft de keuzevrijheid tussen alleen vaste vergoeding of een combinatie van vaste en variabele vergoeding. Bij de vaste vergoeding weet u van tevoren exact hoeveel u gaat betalen, onafhankelijk van de ontwikkelingen op de beurs. Maar u kunt ook er ook voor kiezen om de vergoeding gedeeltelijk afhankelijk te maken van het resultaat dat wij voor u boeken. Zo betaalt u bij een tegenvallende beurs minder, terwijl de vergoeding bij goede prestaties wellicht wat hoger is. Om u een concreet idee te geven beschrijven wij hieronder de vergoedingsstructuur die bij ons het meest voorkomt.

  1. Een vast gedeelte dat bestaat uit €50,- en een beheervergoeding* die afhankelijk is van het vermogen dat wij voor u beheren. Beide worden per kwartaal in rekening gebracht.
    Over de eerste € 250.000 0,30%
    Over het meerdere tot € 500.000 0,25%
    Over het meerdere tot € 1.000.000 0,20%
    Over het meerdere boven € 1.000.000 0,15%
  2. Een variabel deel dat afhankelijk is van het resultaat. Deze vergoeding* is gelijk aan 10% van het netto resultaat na aftrek van alle kosten. No cure no, pay dus! Het netto resultaat wordt jaarlijks vastgesteld.

*De vergoedingen zijn inclusief BTW. Afhankelijk van uw situatie kunnen wij persoonlijke afspraken maken. 

Overige vergoeding

Overige vergoeding

Transacties

Het kopen en verkopen van beleggingen kost geld. Voor het uitvoeren van transacties brengt Beer & Van Stapele lage transactiekosten in rekening. Een overzicht van de transactiekosten vindt u hier.
Transactiekosten Beer & Van Stapele

Bewaarbank

Wij brengen uw beleggingsportefeuille onder bij Saxo Bank of InsingerGilissen. Het bewaarloon en de overige vergoedingen worden aan u doorberekend door de bewaarbank.

Tarieven SaxoTarieven InsingerGilissen

Toezicht

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB) houden toezicht op de financiële markten. De toezichtkosten die wij aan de AFM en DNB betalen, belasten wij gedeeltelijk door.

Beleggingsfondsen

Beleggingsfondsen kunnen van pas komen wanneer we voor u in een sector, regio of een bepaald thema willen beleggen. U kunt hierbij denken aan beleggingsfondsen of trackers die bijvoorbeeld zijn gericht op emerging markets, biotechnologie of vastgoed. Aan beleggen in beleggingsfondsen zijn kosten verbonden. Deze kosten zijn verwerkt in de koers van de fondsen. Deze kosten hoeft u dus niet apart te betalen. U ziet deze kosten ook niet. Wij zullen uitsluitend beleggingsfondsen opnemen indien dat in uw belang is. Beer & Van Stapele heeft geen eigen beleggingsfondsen en ontwikkelt ook geen producten. Dat doen andere financiële bedrijven.

Vergelijkende Kosten Maatstaf

e-mail  info@beerstap.nl  -  Dorpsstraat 34, 1182 JE Amstelveen  -  telefoon  020 570 78 08
© Beer & Van Stapele 2024