Pensioen­opbouw

Uw persoonlijke pensioenopbouw

Uw persoonlijke pensioenopbouw

Het pensioen wordt gezien als ‘iets voor later’, maar met de juiste pensioenopbouw kan niet vroeg genoeg begonnen worden. Tot voor kort was er nog de zekerheid dat u vanaf uw 65e van het goede leven zou gaan genieten. Dat beeld hoeft niet te veranderen, maar de juiste beslissingen moeten nu gemaakt worden, zodat u het later minstens zo goed heeft als vandaag.

Exact weten hoe uw pensioen is opgebouwd, welke veranderingen op handen zijn en wat de juiste samenstelling zou moeten zijn is voor menigeen lastig bij te houden.

Een pensioen in Nederland bestaat uit vier pijlers:

  1. De AOW, de Algemene Ouderdomswet. Een collectieve regeling waar iedere Nederlander gebruik van kan maken. Vanaf een bij wet vastgestelde leeftijd krijgt u maandelijks een bepaald bedrag gestort.
  2. Aanvullend pensioen. Het vermogen dat u bij uw werkgever(s) heeft opgebouwd. In de meeste gevallen wordt het geld ingelegd bij een pensioenfonds.
  3. Vrijwillige extra’s die u tijdens uw werkzame leven opzij heeft gezet in de vorm van bijvoorbeeld een lijfrente of koopsompolis.
  4. Gespaard vermogen. Dit zijn zowel klassieke spaarrekeningen als aandelen, obligaties, fondsen en niet-fiscale levensverzekeringen.

De financieel planners van Beer & Van Stapele Wealth Management zorgen ervoor dat alle cliënten een zo goed mogelijk pensioen op kunnen bouwen.

Netto pensioen opbouwen

Netto pensioen opbouwen

Sinds 1 januari 2015 is pensioenopbouw, boven de gemaximaliseerde salarisgrens van € 100.000,- per jaar, niet langer fiscaal aftrekbaar. Deze grens wordt jaarlijks geïndexeerd. Dit betekent dat u over het meerdere salaris geen pensioen opbouwt.

Een netto pensioen kan uitkomst bieden. Bijvoorbeeld, u verdient € 160.000,- per jaar, u kunt over de laatste zestigduizend euro zogenoemd netto pensioen opbouwen. U betaalt over dit bedrag geen vermogensrendementsheffing in box 3 en bouwt toch aan een aanvullend pensioen op voor de toekomst.

Onze financieel planners adviseren de cliënten van Beer & Van Stapele graag over het meest passende pensioen.

e-mail  info@beerstap.nl  -  Dorpsstraat 34, 1182 JE Amstelveen  -  telefoon  020 570 78 08
© Beer & Van Stapele 2024